Eerste headliners Noisia Invites Festival!

Noisia Invites Festival

Camo & Krooked, Ed Rush & Optical, Jack Beats, Joker, Mefjus, Posij en Noisia zijn bevestigd voor de eerste editie van Noisia Invites Festival. Het eerste bass music festival van het noorden vindt plaats op 18 juli op het Ebbingekwartier, in het centrum van de stad Groningen. Over een paar weken wordt de line-up compleet gemaakt. 

Noisia

Als organisator en initiator van het festival kan Noisia natuurlijk niet op de line up ontbreken. Noisia werkt in de stad Groningen. Nik Roos, Martijn van Sonderen en Thijs de Vlieger begonnen in 1998 op een zolderkamer met het maken van muziek. Inmiddels zijn het wereldwijd gerenommeerde artiesten, die zowel platen op hun eigen labels uitbrengen als produceren voor games, films en andere artiesten.

Camo & Krooked

De Oostenrijkers Camo & Krooked hebben in korte tijd een flinke naam opgebouwd met hun producties. Hoewel hun laatste output voornamelijk uit experimenten in nieuwe genres bestaat, zijn ze vooralsnog met name bekend om hun melodieuze drum and bass. DJ sets van Camo & Krooked zijn divers en altijd dansbaar.

Ed Rush & Optical

Deze twee veteranen zijn samen ook platenbazen van het vermaarde Virus Recordings. Hun gezamenlijke producties zijn legendarisch, hun debuut LP “Wormhole” uit 1998 wordt beschouwd als genre klassieker. Grondleggers van de drum & bass.

Jack Beats

Ook Jack Beats is een duo. Komend uit Londen brengen ze een sound die zweeft op het randje van house, electro en dubstep. Hun platen komen uit op OWSLA, het label van Skrillex. De pompende producties van Jack Beats zijn op maat gegoten voor de dansvloer.

Joker

Binnen enkele jaren groot geworden in de dubstep- en grime-scene. Zijn producties zijn futuristisch, funky en altijd bass-heavy. Joker runt zijn eigen label Kapsize vanuit zijn hometown Bristol. Zijn tracks ‘Gully Brook Lane’ en ‘Tron’ waren instant klassiekers.

Mefjus

Mefjus is een getalenteerde drum and bass producer uit Oostenrijk, die momenteel flink aan de weg aan het timmeren is. Zijn sound is gecontroleerd, technisch en vlijmscherp.Het laatste wapenfeit van Mefjus is de muziek die hij samen met Noisia en Hybris uitbracht op de Incessant EP op Vision Recordings.

Posij

Dit Groningse talent is koploper van een nieuwe generatie experimentele bass music producers. Zijn frisse en unieke muziek laat zien dat hij een producer is die neigt naar verkenning, uitdaging en zelfs obsessie. Posij heeft een hoop mooie releases op komst bij verschillende gerenommeerde labels.

Kaarten zijn verkrijgbaar via de website noisiainvites.nl/festival, de Super Early Bird kaarten zijn uitverkocht. Noisia Invites Festival is een uniek festival, het eerste in zijn soort voor Noord Nederland, bovendien heeft het een internationaal karakter. De kaartverkopen tot nu toe onderschrijven dit, er werden ook tickets verkocht in Japan.

https://www.facebook.com/events/1589971061273328/

Over Jeffrey Bosman 326 Artikelen
Oprichter en eigenaar van Dubstep Nederland en groot liefhebber van dubstep, drum and bass en alle verwante genres.