De geboorte van Dubstep Nederland

Zo’n 9 jaar geleden kreeg ik een mix doorgestuurd van een Engelse kennis, een slaapkamer producer / bedroom producer, die van alles maakte tussen Dubstep, Drum and Bass, Psytrance en Hiphop. Hij zei dat ik de mix alleen mocht beluisteren als ik een goede subwoofer tot mijn beschikking had, of een koptelefoon met uitermate goed geluid.

Toen ik de mix voor de eerste keer luisterde deed het iets met me. Er zaten een paar absolute hoogtepunten in die je als echte Dubstep liefhebber ABSOLUUT moet kennen. Ik heb het hier over klassiekers zoals Digital Mystikz – Earth a Run Red, Skream – Stagger, de Loefah Remix van Jah War, en ga zo maar door. Ik was zo flabbergasted door dit unieke geluid, de zware bass, de hele vibe van de mix, ik werd geraakt vanbinnen.

Door deze mix werd ik meer en meer nieuwsgierig naar de Dubstep scene. Ik wilde mijn kennis verbreden in deze toen nog onbekende genre. Avonden achter elkaar zat ik achter mijn computer mixjes te beluisteren, ik kwam regelmatig op dubstep.nl om overal van op de hoogte te blijven. Ondanks dat ik al heel veel tijd hieraan had besteed, bleef het genre me aantrekken. En toen de toenmalige dubstep.nl offline ging, heb ik in 2011 zelf het heft in handen genomen. Dubstep Nederland werd geboren. Het begin van veel feesten, opkomende DJ’s, en duizenden nieuwe geweldige mixjes die ik met alle liefde luister. Inmiddels is Dubstep Nederland sinds juni 2015 ook eigenaar van het domeinnaam www.dubstep.nl, om het compleet te maken!

Maar deze mix, deze mix blijft bijzonder. Deze mix heeft een plekje in mijn hart. En daarom willen wij, van Dubstep Nederland, aan alle Dubstep fans deze speciale mix laten horen. Geniet van een uur lang échte Dubstep klassiekers.

Tracklist:
01. (00:00) Kode9, Benny Ill & The Culprit – Fat Larry’s Skank (Kode9 Remix) (Tempa)
02. (05:45) Benga – Music Box (Planet Mu)
03. (07:36) MRK1 – Ruler (Planet Mu)
04. (09:50) Digital Mystikz – Earth A Run Red (Soul Jazz)
05. (11:50) The Bug ft. Flowdan-Jah War (Loefah Remix) (Ninja Tune)
06. (15:14) Pinch – Punisher (Loefah’s SE25 Mix) (Planet Mu)
07. (17:55) Benga – Comb 60s (Planet Mu)
08. (21:52) Skream – Stagger (Tempa)
09. (25:19) Marc Ashken – Size Three (Skream Remix) (Leftroom)
10. (28:40) Emalkay – Bats In The Belfry (Boka)
11. (32:42) Distance – Ska (Planet Mu)
12. (35:36) Marcel Dettmann – Kontrafunk (Scubas Hotflush remix)
13. (39:39) Nightwalker – Magic Beans (Boka)
14. (44:22) J-Cut – Letcha Self Go (unsigned)
15. (47:00) MRK1 – Sensi Skank (Planet Mu)
16. (49:43) Leftfield – Chant Of A Poor Man (Hard Hands)
17. (54:29) The Plastician – Unhappy Shopper (Contagious 007)
18. (56:05) Various Production – Soho (XL)
19. (59:17) Jamie Woon – Wayfaring Stranger (Burial mix) (Live)

Voor de mensen die de bovenstaande tracks liever in Spotify hebben, ook daar hebben wij wat voor gemaakt! Beluister de tracks via de volgende Spotify playlist: http://dbstp.ga/40HertzMix

Over Jeffrey Bosman 326 Artikelen
Oprichter en eigenaar van Dubstep Nederland en groot liefhebber van dubstep, drum and bass en alle verwante genres.