Pulsate – Dimensions EP (10 februari 2013)

Pulsate

Jaap van Hamond, beter bekend onder de artiestennaam Pulsate, is 15 jaar en komt uit Tilburg. Hij is nu ongeveer 15 maanden bezig met het produceren van voornamelijk Bass muziek. Op dit moment is hij bezig onder het label RedHawkMusic Records en heeft hij zijn EP afgemaakt! Daarom is het de hoogste tijd voor een update.

Het heeft even geduurd, maar je EP is nu af. Waarom heeft het wat langer geduurd?
“Het plan was eerst om de EP al vorig jaar te releasen, rond oktober. Ik had echter last van een writers block en ik kwam maar niet verder met mijn tracks. Dat heeft een hele tijd geduurd, maar uiteindelijk ging het weer beter en heb ik alle nummers af kunnen maken. Ik moet zeggen dat ik het jammer vind dat het uiteindelijk toch zo lang heeft geduurd, maar ik heb tijdens het productieproces veel nieuwe dingen geleerd en ik ben toch wel trots op het uiteindelijke resultaat, dus het is het zeker waard geweest.”

Pulsate

De EP bevat twee remixes van Total Eclipse, kan je daar iets meer over vertellen?
“Jazeker! Eén van de remixes is gedaan door het Engelse duo KR & Rekless. Ik kende ze al een tijd en ik had iemand nodig om een remix te doen, aangezien dat toch een goede toevoeging is aan een EP. Ze hebben er een prima remix gemaakt van de track! De andere versie van Total Eclipse zou ik niet echt een remix noemen. Het is namelijk de VIP mix, wat staat voor Variation In Production. Zoals dat al zegt, heb ik de basis-onderdelen van het origineel gebruikt, maar heb ik er een andere draai aan gegeven.”

Wat kunnen we nog van je verwachten in de toekomst?
“Heel erg veel! Waar ik op dit moment vooral op focus is variatie. Dimensions EP bevat voornamelijk Dubstep, wat ik eigenlijk heel jammer vind aangezien ik veel interesse heb in andere stijlen. Op dit moment ben ik bezig met 3 tracks van mezelf, een Neurofunk, een Glitch Hop, en een Electro House track. Daarnaast ga ik ook een nummer samen maken met Chimera, Atixa (een Estlandse en getalenteerde producer) en in de toekomst ga ik waarschijnlijk ook een nummer maken met Elliot Berger!”

Waar ben je verder nog meer mee bezig op dit moment?
“Naast het maken van eigen tracks ben ik ook een klein promotiekanaal genaamd iMassiveSoundz begonnen met iemand anders uit Estland. Op dit moment heeft het kanaal meer dan 175 abonnees. We promoten vooral underground artiesten, die behoefte hebben aan wat kleinere promotie.”

En dan is het nu tijd voor zijn EP! Dimensions EP is sinds 10 februari helemaal gratis en voor niks te downloaden via Bandcamp in zowel MP3 als FLAC. Speciaal voor de release van zijn EP heeft hij ook een promomix gemaakt. Deze kun je hieronder beluisteren:

Dus waar wacht je nog op? Download Dimensions EP nu hier!

Over Jeffrey Bosman 326 Artikelen
Oprichter en eigenaar van Dubstep Nederland en groot liefhebber van dubstep, drum and bass en alle verwante genres.