PyroS – Inner System EP (Release 11-07-2012)

Wij zijn de eerste die de Inner System EP van PyroS hebben ontvangen! Deze EP is vanaf morgen (11-07-2012) beschikbaar voor iedereen. Maar omdat wij hem al eerder hebben gekregen, hebben wij alvast een review geschreven van deze EP. Kunnen jullie niet wachten? Niet getreurd! PyroS heeft ter gelegenheid van zijn EP een minimix gemaakt met daarin alle nummers dat op de EP te vinden zullen zijn! Lees snel verder.

Het eerste nummer ‘Mad Skillz‘ begint met een redelijk lange intro van bijna 2 minuten voordat het nummer helemaal los barst. Deze intro is vrij eentonig, maar ondanks dat voelt het niet te lang aan. Na de intro is het duidelijk te horen met wat voor dubstep we te maken hebben, namelijk de wat hardere kant van dubstep! Met het nummer ‘It’s My Secret‘ laat hij een andere kant zien. Het begint als een relatief rustige track, maar bouwt zich goed op tot een fijne, maar futuristische track.

Met ‘Imperial‘ wordt duidelijk wat deze producer nog meer in huis heeft. Dit nummer is absoluut onze favoriet van deze EP! Naast ‘Imperial’ viel ‘Clown‘ ook op, vooral vanwege de verrassende intro en de opbouw tot de drop. Na de drop is het wederom duidelijk dat deze producer een groot fan is van de hardere kant van dubstep.

Tussen de tracks vonden wij helaas wel één track die we wat minder vonden. Het gaat hier over de track ‘Killer Scowl‘. Het begin klinkt erg futuristisch en zorgt ervoor dat je benieuwd wordt naar de rest van de track. Na de drop is de track redelijk slordig, zeker richting het einde als de track veranderd naar drum and bass. Het probleem met dit nummer zijn een aantal samples dat het wat minder fijn maken om te luisteren. Zonde!

Masswork‘ zorgt voor een fijne afwisseling in tempo en sound. Het laatste nummer van deze EP is ‘Inner System‘ en is meer een combinatie tussen electro en dubstep (electrodub). Het begin van dit nummer is erg vrolijk en wekt de indruk dat het nummer niet erg meer gaat veranderen qua tempo en geluid, maar niks is minder waar. Na ongeveer anderhalve minuut wordt duidelijk dat dit een waardige afsluiter is van deze EP!

Dit is dus de eerste EP van PyroS en hij laat hier duidelijk mee horen wat hij allemaal in huis heeft. Het enige wat deze EP mist is toch wat meer variatie in de sound en dat sommige tracks iets te lange intro’s hebben. Ondanks dat is het zeker een toffe EP! Wij zijn in ieder geval benieuwd naar het vervolg.

Dubstep Nederland approved met het cijfer 6,5!

Inner System EP preview mix by PyroS

Update: DOWNLOAD HIER

Over Jeffrey Bosman 326 Artikelen
Oprichter en eigenaar van Dubstep Nederland en groot liefhebber van dubstep, drum and bass en alle verwante genres.