Review: BLACKOUT @ Tivoli (22-11-2013)

Blackout is de vaste drum and bass- en dubstepavond van Black Sun Empire in Tivoli. Maar of het dubstep nog wel vernoemd mag worden na deze avond, daar twijfel ik aan. Zover ik mij kan herinneren heb ik de gehele avond alleen maar genoten van diepe, rauwe en harde drum and bass. Niet dat je mij hoort klagen, ik vond het heerlijk! De hele vloer stond vol junglists en bassheads. Van begin tot eind stond er niemand stil, en zo heb ik ook niet veel anders gedaan dan mijn benen los gegooid en gegaan met die banaan!

Sektor & Subsequent openen de avond en bij het betreden van de zaal staan er niet meer dan een handje vol mensen op de dansvloer. Toch laten Sektor & Subsequent het er niet aan afweten, het gaat los voor die paar mensen die er al staat. Tempo en muziekkeuze is direct al bepaald en de rest van de avond word het alleen nog maar harder, niet te vergeten beter! Draaiende op 4 decks ging dit duo goed los voor een opener.

Desalniettemin een perfecte opwarmer voor een van mijn grote helden Maztek die na hun al vrij harde set dit tempo moet aanhouden, wat hij perfect doet. Stevige zware bass en een zaal vol zwetende mensen, maar nog steeds niet zo druk als ik zelf had verwacht aangezien een van de legendes (zo mag ik deze man zo onderhand toch wel noemen?) meneer Audio weer eens komt draaien in ons landje. Met zo’n naam in de line-up verwachtte ik aardig wat mensen, maar het leek erop dat het rustig zou blijven, wat later ontkracht werd…

Audio… Ik had hem nog nooit live mogen zien draaien achter de decks. Na zoveel gemiste kansen was het vanavond dan eindelijk zo ver! De zaal was veel te warm, net tegen het randje aan van té druk, waardoor er gelukkig nog een fijne hoeveelheid aan dansruimte was voor een ieder, maar de zwetende mannen om mij heen die (thank god!) hun shirt voor een keer aanhielden waardoor ik niet tegen hun vieze natte lijven aan hoef te schuren was wel een soort van zegen.

Mijn biertje plensde over het glas al bij het eerste nummer wat audio dropte, zonde, maar helaas. Na de eerste track was ik ook al compleet buiten adem en had ik al mijn energie zomaar verschoten in één nummertje?! Hoe dan? Iemand als Audio weet de zaal wel goed doen opzwepen. Met zijn nieuwere releases zoals de EP Bag of Bones ging de zaal compleet uit zijn dak. Ook de oudere tracks deden het erg goed, wat ik uiteraard had verwacht.

De residents van de Blackout feestjes, Black Sun Empire natuurlijk, mochten zelf afsluiten en om eerlijk te zijn heb ik daar vrij weinig tot niets van meegekregen. Niet vanwege iets met alcoholische versnaperingen, maar meer om het feit dat ik na Audio echt moest bijkomen en een schepje verse lucht nodig had. Black Sun Empire is natuurlijk een duo die je wel vaker te zien krijgt als je een beetje een feestganger bent dus dan ken je het ook wel.

De gemiddelde Blackout ganger kan ik haast al omschrijven als een soort veteraan. Een ras echte drum and bass liefhebber die niets tot weinig van dubstep moet weten. Een sfeer die ik tegenwoordig ook niet meer zie op dubstep feestjes die hier wel hing, ik word er vrolijk van. De gemiddelde leeftijd ligt hier sowieso ook een stuk hoger dan op het gemiddelde dubstep feest, misschien ook door het feit dat het 18+ is? Of wellicht ligt het aan mijzelf en kijk ik veel liever naar de oudere garde dan de jongere lichting… Hoe dan ook, Blackout is voor mij een feestje geworden waar ik graag naar terugkom en iedereen van harte aanraad!

Meer informatie over het evenement kun je nog steeds hier vinden.

1459827_657632464280871_1176647542_n
Foto door Jordy Koppen

Over Sanne 7 Artikelen
iets met een meisje, bier en een hele bult muziek. Ik jat je pet als ik heb genoten van het bedwelmend genotmiddel alcohol. Niet vies van een potje hakken, wel vies van glitters en clowns. Buiten bass gerelateerde zaken zoals voetbal, grafitti en kunst is waar ik voor leef. Represent die AEM posse!