Review: Give it Dub @ Doornroosje (06-12-2013)

Voordat ik ook maar begin aan het ‘reviewen’ van deze lekkere avond, wil ik graag even vermelden dat dit pas mijn tweede Give it Dub is. De vorige heb ik ooit 2 jaar terug bezocht en toen der tijd beviel het mij niet (iets met vervelende bezoekers en de agressieve sfeer die er toen hing). Maar na één keer een slechte ervaring kun je natuurlijk niet direct iets afkeuren, dus kreeg Give it Dub afgelopen weekend een nieuwe kans zich te bewijzen. Ik zeg je, dat is wel degelijk gelukt!

Het feest word opgestart door BeeVee & DBS in area 1, en om heel eerlijk te zijn heb ik daar vrij weinig van mee gekregen. Mijn aandacht was meer gevestigd op iets met alcohol erin. Het was dan ook nog niet heel druk dus blijven de mensen wat tammetjes staan toekijken rustig meedeinend op de muziek.

Daarop volgend was Kahn aan de buurt, waar ik eigenlijk niet veel verwachtingen van had. Heb de helft van de set erbij gestaan, zeer zeker van genoten en heb mij toen verkast naar de kleine zaal (Area 2). De pompende zware diepe bassen waren vanavond niet zo aan mij besteed en had liever wat up-tempo geweld. Ik ga nu natuurlijk niet dingen roepen zoals ‘de dubstep scène trekt mij niet meer, dubstep is dood, ik vind de muziek niet meer spannend genoeg’ want dat is onzin, of toch niet? Ik heb gewoon van die avonden dat ik er ronduit niet zo’n trek aan heb, en deze avond was er zo een.

In Area 2 stond Siphon te draaien toen ik binnen kwam lopen. Een 18-jarige DJ die aardig van wantjes weet al zeg ik het zelf. Draait elke zondag op Access FM van 18.00 tot 19.00, mocht je benieuwd naar deze man zijn. Had ook echt het gevoel, verbetering, niet alleen het gevoel maar meer dan de waarheid, dat de kleine zaal wel tien keer zo hard aan het gaan was als de grote zaal waar zo Swindle moet gaan plaatjes draaien. Er was nog lekker veel bewegings ruimte dus iedereen kon nog fijn zijn ding doen en losgaan. Desalniettemin kende ik Siphon eigenlijk helemaal niet tot aan vanavond, en ben ik blij met de kennismaking. Siphon snapt wel aardig hoe de knopjes moet bedienen en scheurt de zaal al bijna aan twee en dan zijn we nog niet eens op de helft van de avond!

Klapper van de avond voor mij was toen Madster zijn kunsten mocht vertonen achter de decks. De ene na de andere monster track word tevoorschijn getoverd en de zaal is na de sloop parade van Siphon toch degelijk echt in tweeën gescheurd. Een twee uur durende set met vrijwel alleen maar drum & bass, en dan wel het wat zwaardere geschut. Na een flink uur dansen bij Madster trek ik mij even terug voor een rustig biertje maar mag al gauw weer dansen aangezien er een dikke plaat van Audio langskomt. Dat biertje deed helaas weinig goed en heb met mijn eigen domme hoofd snoeihard tegen de draaitafel aangeramd, waardoor meneer Madster iet wat geërgerd naar mij keek en was ik bang dat ik iets had verknald. Gelukkig was dit niet waar en zonder dat hij ooit ook maar gestoord leek te zijn door mijn actie knalde hij door tot ik bijna smolt van het zweet. Organisatoren waren zo lief om Madster nog wat langer door te laten draaien, en dat vond volgens mij niemand erg! Al om al, beste van deze avond.

Na deze avond ben ik dan eindelijk overtuigd, Give it Dub is wel degelijk een FUCKING goed feestje waar ik zeker weer naar toe ga. De volgende editie is dan ook al bekend gemaakt en deze is om precies te zijn op 07-02-2014, met in de line-up o.a. Icicle & Haze! Kom ook, kunnen we samen een dansje wagen.

Over Sanne 7 Artikelen
iets met een meisje, bier en een hele bult muziek. Ik jat je pet als ik heb genoten van het bedwelmend genotmiddel alcohol. Niet vies van een potje hakken, wel vies van glitters en clowns. Buiten bass gerelateerde zaken zoals voetbal, grafitti en kunst is waar ik voor leef. Represent die AEM posse!

1 Reactie

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.