Review: Ignition #1 (15-01-2016)

Ignition #1

Na het lange wachten is op vrijdag 15 januari dan eindelijk de eerste editie van Ignition, de editie om hun naam neer te zetten in de scene. Na een lange en vermoeiende week van school kon ik mijn schoolwerk eindelijk neerleggen en even relaxen. Rond een uur of 22:00 vertrok ik dan eindelijk naar het pittoreske Almere. Ik kwam iets voor 23:00 uur aan bij Backstage, de locatie waar deze eerste editie plaats ging vinden.

Terwijl de mensen binnen druppelden trapte Shamanic Impact de avond af met een rustige warmup-set, waarbij Hamidox deze na 20 minuten overnam. Om 23:45 begon Mind Theory back to back met de welbekende Dawa aan hun Deep & Minimal Drum & Bass set. Dawa zou Dawa niet zijn, aangezien hij op een bepaald moment switchte naar zijn neuro-kant, waar Mind Theory vrolijk op in speelde.

Toen, om 00:15 uur, was het tijd voor de announcement van Ignition #2. Nou, de zaal lag plat toen het debuut van Midnight Tyrannosaurus in ons kikkerlandje aangekondigd werd. Wat een ontvangst. De volgende editie zijn onder andere 12Gauge, DA FORCE, SampliFire en Computerartist uitgenodigd. Deze editie zal tevens twee zalen hebben!

De zaal was nog niet klaar met de announcement of Lordof Maximus en Lūx begonnen al aan hun set. Deze begon rustig met Lordof Maximus die het publiek een aantal van zijn eigen Dubstep tunes liet horen, maar al gauw werden de basslines harder en heviger. Na een knallende afsluiter was het om 01:15 uur tijd voor Sadhu zijn set, met aansluitend D-Jahsta om 02:15. Deze twee heren hebben obviously geen introductie nodig. Bekend door hun zware rag-dubstep lieten ze Ignition zien dat ze geen Sportpaleis in Antwerpen nodig hebben om een massieve set neer te zetten, vol met dubstep en metal. De tracks vlogen het publiek om de oren (met hevig geschreeuw als response), en voordat men er erg in had was het al 03:15 uur.

[Ignition] was very good, I didn’t expect it. It’s so far out of Amsterdam that I thought it was going to be shitty but it was really good. Was really surprised; great crowd, great team, good work.
– Stephen (Sadhu)

Nu het publiek eenmaal opgewarmd was en de smaak te pakken had, gooide Zombie Cats het tempo omhoog met een heerlijke upbeat neurofunk set waar vele pareltjes tussen zaten. Tenslotte, na wat veel te snel leek, was het de eer aan Ibbenz en Puncture om de avond van 04:15 uur tot 05:00 uur af te sluiten. En nou, dat deden ze, in stijl. Neurofunk werd op rap tempo afgewisseld met Jump-up om zo het publiek de laatste nodige schop onder de kont te geven zodat de vroege ochtendkou getrotseerd kon worden.

The party was amazing. People went mental, everybody was dancing; crazy crowd. I’d love to come back in the future. Also the other DJs played amazing sets. I have to say that for the first edition it was packed with people, since usually you’ve got a new smaller crowd. The first party is always hard, but it was packed and everybody enjoyed it; it was a full success.
– Rouven (Zombie Cats)

Al met al heeft Ignition zichzelf meer dan duidelijk op de kaart gezet. De sfeer, muziek en crowd hebben voor een spetterend eerste feest gezorgd. Als je al niet naar Ignition #1 bent geweest (I’m looking at you, Melkweg), dan zou ik je zeker aanraden om naar Ignition #2 te komen. Die wil je dus echt niet missen.

 

Ignition (8 april 2016)

Over Cisko Wijdeven 1 Artikel
21 jaar oud en frequent feestganger. Voor wat lekkere Neurofunk, Dubstep of Metal kan je me altijd wakker maken. Mijn thuisbasis is het Leidseplein in Amsterdam.